Wie zijn we

Wie zijn we en wat is de missie en visie van de  ‘OP STAP’ wandeltochten

OP STAP is een initiatief dat gegroeid is vanuit wandelplezier, wandel-ervaringen en enthousiasme. Het op wandel zijn in de natuur, alleen of met vrienden, heeft ons gelouterd en verrijkt. Door in beweging te zijn, door de beleving van het stappen komen we dichter in contact met onze levenswandel.
Wij bieden begeleide dagtochten aan voor jongeren van 12 tot en met 19 jaar met een (vermoeden van) beperking. We nodigen hen uit om mee op stap te gaan. Wij met hen en zij met ons.
Een verrassingstocht door de natuur. Wij geloven dat het hen niet onberoerd zal laten en dat deze opgedane ervaring voor hun verdere leven een verrijking zal zijn. Wij staan voor iedereen open en willen laagdrempelig zijn.
Samen buiten onderweg zijn brengt mensen sneller in contact met hun binnenkant. Wij geloven dat op stap gaan jongeren een stapje verder kan brengen in het vinden van hun innerlijke kracht. Jongeren zullen ervaren dat volhouden belangrijker is dan opgeven. We zouden de dagtochten zo inrichten dat er een doel is waar we naartoe wandelen. Op het einde van zo’n tocht complimenteren we onszelf, voor ons doorzetten en onze volgehouden inspanning met een verrassing.
Het zal voor deelnemers het bewustzijn doen groeien dat we dankzij onze wil in staat zijn om grenzen te verleggen. Tenminste als we in onszelf blijven geloven en proberen samen te werken.
Zo heeft op stap gaan voor ons niet alleen de betekenis van het onderweg zijn maar ook dat door te blijven stappen, te blijven geloven en volharden ….alles wel goed zal komen!