Op Stap met de Witte van Zichem

SCHERPENHEUVEL – 05/07/2018 – 06/07/2018

Voor de leeftijdscategorie 12 – 15 jarigen organiseren wij een tweedaagse.

We gaan op stap in de streek van de “WITTE VAN ZICHEM”. Deze streek situeert zich rond Scherpenheuvel, Zichem en Averbode. Dit is gelegen op de rand van de Kempen en het Hageland en leent zich bijzonder goed voor mooie stapmomenten langs bijzondere plekken.

We overnachten in het Pallieternest in Scherpenheuvel waar Ritmica sinds 2006 het Pallieterkamp organiseert. Jan en Lieve, de gastheren,  zullen ons met open armen ontvangen in hun thuisbasis.
Jo en Dirk zorgen voor de catering zodat we zowel ’s avonds als ’s morgens niets te kort komen!

DAG 1: 5/07/2018

 De eerste dag verzamelen we op Ritmica in de ochtend en worden we met het busje weggebracht naar onze startplaats nabij Westerlo. Onze bagage wordt door Dirk en Jo weggebracht naar het Pallieternest.

Onze staptocht zal beginnen nabij Westerlo en vandaar stappen we richting Scherpenheuvel naar het Pallieternest. Onderweg passeren we mooie natuurgebieden. Ook wandelen we langs de abdij van Averbode, die bekend is om zijn abdij van de Norbertijnen, maar ook vanwege zijn lekkere ijscrème.
Deze gaan we zeker niet aan onze neus laten voorbijgaan want naast het stappen besteden we ook voldoende aandacht aan genieten en ontspanning.
Eens aangekomen aan het Pallieternest ’s avonds, worden we hartelijk ontvangen door Jo en Dirk die voor ons de tenten (= slaapplaats) hebben geïnstalleerd.

Nadien vullen we onze maag en lessen onze dorst. ‘s Avonds genieten we na bij een gezellig kampvuur vooraleer we gaan slapen.

DAG 2: 6/07/2018

Na het ontbijt ’s morgens nemen we de picknick mee en stappen we langs een andere weg terug naar onze vertrekplaats. Ook vandaag laten we ons verrassen door het mooie landschap.

Aan het einde van de tocht staat de bus op ons te wachten en vertrekken we terug naar Ritmica.

Kostprijs: € 55 per deelnemer

Inbegrepen in prijs:

  • Vervoer van en naar Ritmica (Wouwstraat 44 – Hove)
  • Verblijf 1 nacht Pallieternest
  • 1 x ontbijt
  • 1 x lunchpakket
  • 1 x avondmaaltijd

Niet inbegrepen in de prijs:

  • Lunchpakket eerste dag

Minimum 5 en maximum 7 deelnemers! Inschrijven voor 1 mei 2017.

Inschrijving kan via het aanmeldformulier. Na aanmelding, ontvangt u de gegevens voor betaling. Nadien ontvangt u een bundel met alle praktische informatie omtrent de tweedaagse.