DE GEULVALLEI

 

Al eens gewandeld door het oostelijk deel van Nederland?

Vanuit Nederlands Mechelen door de Geulvallei?

Dit stuk van Nederland beleefde letterlijk bewogen tijden. Eens verdween het land onder de zee en kwam nadien weer te voorschijn. Door aardverschuivingen is alles schots en scheef komen liggen en zo ontstonden de prachtige beekdalen.

Al heel vroeg gingen de mensen er wonen omdat de grond er zeer vruchtbaar was. De talrijke eeuwenoude vakwerkhoeven en huizen herinneren ons daar aan.

We beginnen onze wandeling in Mechelen en wandelen al meteen door één van de vele ijzeren draaihekjes. We lopen over een hooggelegen weide en genieten van een prachtig vergezicht. We doorkruisen een loofbos met talrijke kronkelpaadjes en komen zo in het dal van de Geul. De Geul die 58 km lang door de vallei slingert en een verval heeft van 250 meter!

We lopen langs een prachtig kasteel, smeedijzeren kruizen, schaapskooien, bakovens en op de grens van België en Nederland.

Een zeer gevarieerde tocht waar je je nooit één minuut zult vervelen, beloofd.

Iedereen die graag wandelt, kan deze tocht aan. Het wandelterrein ligt wel op licht tot soms iets feller heuvelend landschap. Dus wat klimmen en dalen kan best leuk zijn.