BARVAUX CONDROZ

ZATERDAG 14 DECEMBER: Trekking naar Barvaux Condroz De Condroz: een vergeten parel dicht bij huis.

De Condroz is nog een landelijk en dunbevolkt gebied. Eigenlijk is het een golvend plateau gelegen op een hoogte van 180 tot 340 meter. De Condroz is een eerder vruchtbare landbouwstreek, met heel wat leemgronden. Tussen de akkers en de weiden vindt men verspreid kleine bosjes.

De Condroz zelf, wordt ten westen van de Maas ook “tussen Samber en Maas” genoemd. Ten Oosten van de Maas heet de Condroz gewoon “Condroz”.

Eén van de redenen waarom de Condroz echt een bezoek waard is, is de prachtige natuur. De streek is dunbevolkt en nog niet ontdekt door het grote publiek, waardoor het groen er de bovenhand heeft; wij gaan er schitterende, mooi golvende en uitgestrekte landschappen zien. In de Condroz vind je dan ook de meeste bossen van het land, afgewisseld met akkers, velden en boerderijen.

Omgeven door de ongerepte natuur zullen we soms ydillische dorpjes passeren die zich dikwijls aan de voet van een helling bevinden. Wij bezoeken er geen monumenten waarvan er talloze staan maar passeren zeker een aantal mooie kastelen. We kunnen ons vergapen aan de valleien van de Maas en de Ourthe.

Ontdek samen met ons al stappend deze vergeten parel en je zult jezelf de vraag stellen …..is dit ook nog België?