Op Stap langs de Hoëgne op 25/11/2017

6u30… de wekker gaat… hét signaal om ons klaar te maken voor een nieuwe dag OP STAP!
Vandaag trekken we naar de omgeving rond Hockai, daar waar de prachtige Hoëgne doorheen het landschap vloeit.

Zoals steeds verzamelen we op Ritmica rond 08.00u. Iedereen is goed op tijd waardoor we snel kunnen vertrekken. Dankzij het rustige ochtendverkeer arriveren we tijdig in Hockai. Geen overbodige luxe nu de dagen een stuk korter zijn, op tijd kunnen  vertrekken vinden we dus erg fijn.

We beginnen met een pittige klim die ons door de bossen richting ‘Hoge Venen’ brengt. Het is koud maar daar voelen we weinig van dankzij de stevige pas die onze deelnemers bepalen. Iedereen heeft er zin in, zoveel is zeker!

Het pad leidt ons langs prachtige watervallen en het lijkt wel of we op een oranje tapijt lopen door de laag bladeren op de grond. Heerlijk die herfstkleuren… en geuren!
We nemen een iets langere pauze bovenop een uitkijkpunt, tijd om wat energie op te nemen want we hebben nog een heel eind voor de boeg.

We dalen af en vervolgen onze weg langs een gezellig stroompje. Het landschap lijkt wel een scene uit Lord of the Rings, smalle paden langsheen compleet met mos bedekte rotsen. Het is wel uitkijken want de route ligt er glibberig bij.

Uiteindelijk komen we op de Hoge Venen waar het toch gevoelig frisser is. Het wordt ons duidelijk dat de winter hier om te hoek loert. We ruilen de smalle wandelpaden in voor brede boswegen en beginnen langzaam af te dalen tot we opnieuw aan de Hoëgne komen.

Hier nemen we nog een korte pauze alvorens we de laatste etappe inzetten. Deze leidt ons langs de prachtige Hoëgne terug naar het beginpunt. Waterval na waterval passeren we, zo mooi en dat in eigen land! De groep toont ons de topvorm waarin ze verkeren en besluiten de laatste kilometers hun beste beentje voor te zetten. Als gids volgen we de jonge snaken, hoewel dat niet vanzelfsprekend is!

Eens aangekomen aan de bus wacht ons nog een smakelijke verrassing van meester Erik in de vorm van een gebak. De perfecte afsluiter van een prachtige dag!

We danken onze deelnemers voor het fijne gezelschap, hopelijk kunnen jullie dankzij de foto’s de dag nogmaals herbeleven!

In de volgende weken maken we weer een boel nieuwe tochten bekend voor 2018! Hou dus zeker onze website in de gaten zodat je zeker bent van je plek tijdens de komende tochten. Inschrijven kan via deze link.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s